Percy Jackson and the Titan's Curse

The Oracle's mouth opened, and a green mist poured out. I saw the vague image of a mountain, and a girl standing at the barren peak. It was Artemis, but she was wrapped in chains, fettered to the rocks. She was kneeling, her hands raised as if to fend off an attacker, and it looked like she was in pain. The Oracle spoke:

Five shall go west to the godess in chains,
One shall be lost in the land without rain,
The bane of Olympus shows the trail,
Campers and Hunters combined prevail,
The Titan's curse must one withstand,
And one shall perish by a parent's hand.


http://pplibraryreviews.files.wordpress.com/2009/10/titans-curse.jpg

Percy har mött upp sina vänner återigen efter att de har fått ett uppdrag. Två mäktiga halvblod har upptäckts på en skola och Keiron misstänker att de är i fara, därför måste de räddas snabbt. Men uppdraget går fel, de lyckas rädda de två halvbloden Bianca och Nico, men genom ett ogenomtänkt beslut som Percy tar blir Annabeth tillfångatagen av monster. Percy och de andra blir räddade av Artemis och hennes jägare, som kommer till platsen. Artemis ger sig iväg för att leta efter monstret och Annabeth och de andra far tillbaka till Halvblodslägret. Percy vill genast åka och rädda Annabeth, men han får inte för Keiron. Istället blir hans andra vänner Thalia och Grover och tre andra jägare valda att åka. Dessvärre hindrar ju inte det Percy; precis när de har lämnat lägret rymmer han efter och börjar följa dem på avstånd. Och så börjar äventyret ännu en gång!

Yes, så Percy och hans vänner är åter ute på äventyr igen. Det kan verka tråkigt, att än en gång få läsa om resorna över Amerika i sökandet efter en person eller sak. Men det är det inte tycker jag! Den här boken är som de två tidigare, väldigt rolig och spännande. De nya karaktärerna som introduceras; Bianca, Nico, Zoë och Thalia är intressanta. Percys karaktär är mer utvecklad och man börjar förstå honom mer på andra sätt än man gjorde i första boken. För de som tycker att den här boken verkar tråkig eftersom den i princip handlar om samma saker som de två tidigare (resa genom Amerika och monster) så tycker jag ändå att ni ska prova att läsa vidare. Del fyra och fem i serien är mörkare och mer spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0