Hungerspelen - Suzanne Collins

Det är dags för dragning. Effie Trinket säger som alltid "Damerna först!" och går fram till glasklotet med flickornas namn. Hon sträcker in handen, tar ett djupt tag inne i klotet och drar ut en papperslapp. Åskådarna drar kollektivt efter andan och sedan kan man höra en knappnål falla. Jag känner mig illamående och hoppas desperat att det inte ska vara en av mina lotter, inte jag, inte jag. Effie Trinket går tillbaka till talarstolen, slätar ut lotten och läser med klar röst upp namnet. och det är inte mitt namn.
Det är Primrose Everdeen.



Katniss bor i distrikt 12 med sin mor och sin lillasyster. Sedan hennes far dog har hon själv tagit hand om sin lilla familj och sett till allas munnar blir mättade. Distrikt 12 är känt för det fattigaste distriktet, och det stämmer väl om man ser på Katniss familj. Hon och hennes bästa kompis Gale tjuvjagar i skogen, och varje dag blir en kamp för att hålla sin egen familj vid liv.
Det utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid. Dagen är Slåtterdagen, dagen då en flicka och en pojke från varje distrikt ska lottas ut och skickas som distriktets representant i Hungerspelen - alla års bästa live-sända TV-show om en kamp för överlevnad. De 24 deltagarna kommer att skickas till huvudstaden Panem och där få kämpa mot varandra på en spelplan där allt kan hända. Den som vinner kommer att få ett stort pris, och inte minst viktigt priset att själv överleva. Katniss är nervös för Slåtterdagen och lottningen, och det som resulteras kommer att påverka hennes liv som hon aldrig hade ens tänkt tanken på.

Jepp, jag har läst Hungerspelen. Det var mest för att jag hade läst om många andra recensenter som ahde skrivit om den på sina bloggar, och jag hade sett den i affären. Den lät verkligen spännande och jag är glad att jag läste den! Katniss är en härlig karaktär att följa, hennes tankar och agerande. Men jag tyckte inte om hur boken slutade, det kändes så abrupt, helt plötsligt bara. Hmm.. Boken var undefär 300 sidor, men det gick ändå väldigt snabbt att läsa ut den, eftersom den var så bra hela tiden. Det var liksom... 'Åh, spännande! bara ett kapitel till, sen ska jag lägga av ... ett till och kanske några sidor bara' och vips så hade det gått två timmar. Jag rekommenderar den här boken till alla som gillar spänning och inslag av skräck. Dock kommer det nog ta ett tag innan jag får mina kompisar att läsa den här boken. Med tanke på alla böcker jag rekommenderar hit och dit så förstår jag att de blir trötta på mig! Aja, vad gör man inte för en bra bok? ;) den här blir definitivt en av mina topp-favoriter, jag ska köpa den på pocket och sedan läsa nummer två! Det ska nämligen bli en triologi om Hungerspelen. Det kanske kommer att förklara slutet.

RSS 2.0