Hemsökt - det nionde kortet

”Herregud”, sa jag. ”Jesse, jag har inte sagt ett ord om dig till honom, jag lovar. Det var han som tog upp ämnet. Jag antar att han har spionerat på mig eller nåt.” Gud så förudmjukande. ”Så ... vad gjorde du? Vad sa du till honom?”
Jesse ryckte på axlarna. ”Vad skulle jag göra. Jag försökte förklara mig så gott jag kunde. När allt kommer omkring har jag ju inga skamliga avsikter.”
Jäklar! Fast, vänta lite ... ”Har du avsikter?”
Jag vet att det är patetiskt, men i mitt desperata tillstånd räckte det med att höra att en killes spöke hade avsikter – även om de inte ens var skamliga – för att jag skulle bli uppggad. Ja, vad hade ni väntat er? Jag är sexton och har fortfarande aldrig varit på en riktig dejt, så vadå?
Dessutom är Jesse snygg, för att vara spöke.
Men dessvärre verkade hans avsikter när det gällde mig vara helt platoniska, att döma av det faktum att han svarade med att plocka upp kudden från golvet och lägga den över mitt ansikte igen.



Suzie blir väckt mitt i natten av ett blodisande skrik. Ännu ett vilselett spöke behöver hennes hjälp, men hon får inte ut någonting av dess ylande och snyftande. Hon försöker hålla sitt vanliga liv på samma balansgång som sitt medlarskap samtidigt. Hon blir bjuden av Kelli Prescott på poolparty och där träffar hon den vackra charmiga Tad Beaumont. Genom sin vän KiKi får hon reda på några viktiga och intressanta ledtrådar till en djupt dold gåta angående Tads far, mr Beaumont. Och vad ledtrådarna leder henne till är hemskare och otäckare än någonting hon har varit med om. Än en gång står hennes liv på spel, och hon vet inte vem hon kan lita på

Ursäkta för en hemsk sammanfattning av boken, jag har ingen som helst inspiration just nu. Den här boken var bra, och till min glädje är Jesse med igen! :D Den är spännande, lite läskig på slutet och rolig med Suzies kommentarer. Nu hoppar jag direkt till tredje boken. PS. Marcus är läskig. DS.

Författare: Meg Cabot
Övrigt: del 2 av 6


Hemsökt - Älska dig till döds

"Jaha" sa jag och vände mig om mot gestalten som satt i fönstret. "Och vem sjutton är du?"



Suzannah Simon har precis flyttat hela vägen från sitt gamla hem i New York till soliga Californien. Hennes mamma har gift om sig efter Suzies pappas död och nu ska Suzie själv, hennes mamma, hennes nya styvfar Andy och hans tre söner - Kloker, Toker och Trötter - bilda ny familj. Suzie vill göra allt hon kan för att passa in och ha ett normalt liv för en sextonårig tjej. Men inte blir det lätt inte, för redan när hon tar ett steg in i sitt nya rum får hon syn på en gestalt vid fönstret. "Jag kanske glömde nämna det, men jag är en medlare." Just det, Suzie har kunnat kommunicera med de döda ända sedan hon var två år gammal. Och nu sitter det ett spöke i hennes rum. Inte räcker det heller, det är ett spöke efter en snygg cowboy som heter Jesse. Och till skillnad från alla andra spöken som Suzie har träffat verkar inte Jesse ha några som helst tankar på att 'vandra vidare'. Medan Suzie brottas med nya förhållanden, skola, vänner och att försöka att inte bli kär i Jesse så händer det otäcka saker i henens nya skola. Det visar sig att ännu ett spöke efter en avliden tonåring hemsöker skolan och Suzie hamnar mitt i äventyret där hon måste rädda alla som står henne nära.

Okej, goda gudarna vad det var länge sedan jag läste en sådan enkel härlig bok. Suzie berättar i jag-person och hon har humor, det blir lite som att hon pratar med mig, läsaren. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken, vilket resulterade i en tröttsam skoldag då jag kvällen innan hade legat och läst Hemsökt till klockan 03:00. Ta inte illa upp, Meg Cabot. Det är ett gott tecken. Jag tycker om böcker som är svåra att lägga ifrån sig.
Men jag blev besviken. Jesse, det ursnygga spöket, blev min nya crush, så varför var han inte med mer? :( Sedan ändrades bevikelsen till glädjeskutt, det finns nämligen fem böcker till om Suzie Simon och 'cowboyen' Jesse. Två dagar efter att jag har lånat den första boken stapplade jag ut från biblioteket med famnen full av fortsättning på äventyret. Läs Hemsökt, och lär dig att crushar inte behöver vara mänskliga.

Författare: Meg Cabot
Övrigt: del 1 av 6


RSS 2.0