Böcker jag borde recensera här på bloggen:

Percy Jackson and the Last Olympian - Utläst för länge sen, har recenserat de andra fyra.
Fatta Eld - Hungerspelen räknar jag ju till mina favoritserier, har recenserat ettan hittills. Just nu håller jag på att läsa Mockingjay, men har tagit en paus.....
of Mice and Men - kommer förmodligen inte bli världens recension på den här, men jag kan skriva min sammanfattning av den som jag skrev i engelskan...
Big Mouth Ugly Girl - Min första OATES-bok! Den var helt okej. Läste vi i engelskan, kan jag recensera här!
No Plot? No problem! - Egentligen inte så mycket att recensera, men jag tänkte skriva om den. Har läst allt utom det sista som jag ska läsa under tiden jag skriver nanowrimo.
Gömda, Asyl, Mias hemlighet, Mias dotter och massa sånt. Som jag har snackat om att recensera väääääääldigt länge.

Böcker som jag vill läsa och recensera:
Min far hade en dröm
- Läser just nu, den ska recenseras när den är klar!
Mockingjay - efter Fatta eld, om jag blir klar någon gång....
Crescendo - !!! Har inte den kommit ut nu? Jag måste läsa uppföljaren på hush hush....

/ Bookworm in distress. Jag har för mycket skolarbete, och dessutom börjar NANOWRIMO snart!

En prinsessas dagbok del 1 - Meg Cabot

http://www.gugglan.se/cabot_tiara.jpgMia Thermopolis skulle kunna vara den typiska New Yorktjejen, men hon är inte alls nöjd med sig själv. Varför verkar det som att alla tjejer runt henne har pojkvänner utom hon? Hon är plattbröstad, hon slutar aldrig växa, och tycks aldrig kunna imponera på bästa kompisens brorsa Micahel Moscovitz. Hon förstår knappt någonting av matten, och dessutom dejtar hennes mamma Mias töntiga mattelärare mr G. När Mias liv nästan inte kan bli värre får hon besök av sin far, en stor viktig politisk man som sysslar med något litet land i Europa. Men nej, det visar sig att Mias pappa inte bara är politiker, utan även furste. Han kommer för att berätta att han inte kan få fler barn, och därför blir Mia, eller Amelia som hon egentligen heter, arvtagare till tronen. Mia är prinsessan av Genovia! Mia, vill inte vara prinsessa, för hon vet att hon då måste tillbringa en massa tid med sin förskräckliga farmor. Samtidigt som Mia tar "prinsesslektioner" hos sin farmor försöker hon dölja sin stora hemlighet för de i skolan, men när nyheten kommer ut genom tidningen verkar allt vara kört. Hur ska det gå för Mia?

Jag tyckte om den här boken, jag brukar gilla Meg-Cabotböcker. En princessas dagbok är bra, för Mia är trovärdig och väldigt rolig att följa. Sen är matteekvationerna i slutet av varje dagboksinlägg lite kul också, hehe ;p Jag blev lite besviken på slutet, men det finns ju fler böcker (Som jag vill läsa?!). Hela historien är väldigt klyschig, där allt löser sig i slutet, men jag tycker inte att det gör något. En prinsessas dagbok är en härlig avslappningsläsning helt enkelt!

RSS 2.0