Sandor slash Ida



Bokens handling går paralellt mellan Ida och Sandor. Ida är en tjej som har problem hemma. Hennes mamma är deprimerad och Ida får ta hand om sig själv. Ida har också problem med sina kompisar och en ny kille som verkar allt för kontrollerande.
Sandor bor med sin mamma, pappa och två äldre syskon. Han känner sig pressad av sin mamma att bli proffisionell inom dansen, och han har inga kompisar utan istället ett gäng som mobbar honom. Dessutom är han olyckligt kär i en Christina.

Sandor slash Ida är en bok som handlar om olika problem. Jag tycker att boken var väldigt förutsägbar. Språket som författaren använder är ganska varierat och lätt att förstå, ett plus. Själva storyn om Ida och Sandor är väldigt välutvecklad och man har lätt att förstå karaktärerna. De gör hela tiden saker som är speciella för de själva.
Jag tror att budskapet som författaren vill förmedla är att
alla människor har problem, ingen människa lever utan dem. Även om vissa problem är mindra än andra så finns de alltid där. Vissa går att ta tag i och förändra, medan andra får man bara lära sig leva med. Boken handlar också om hur man kan utvecklas som person.

Författare: Sara Kadefors
Utgivningsår: 2001
Övrigt: Filmatiserades 2005
Ev orginaltitel: -
Mitt betyg: 7/10 - Boken är läsvärd, men det är inget måste.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0